Om oss Policy Anmälan Bilder Kontakt

Bild 1. Marknadsvimmel
Det finns gott om plats trots att trängseln stundtals kan vara ganska  intensiv. Men vad är en marknad utan trängsel. Det är då köplusten kommer fram.

Bild 2. Marknadsvimmel
Då solen gassar på som mest ger trädens lummiga grönska en behaglig svalka både för knallarna och för besökarna. 

 

Bild 3. De gamla verkstadslokalerna
De forna verkstadslokalerna ger en behaglig känsla av trygghet där de med sin ståtlighet ramar in marknaden.

 

Bild 4. Göta kanal
Göta kanals blåa vatten skär som en kniv genom marknadsområdet vilket får oss att utnämna Hantverksmarknaden i Motala ”till Sveriges vackraste marknadsplats”

 

Bild 5. Redo att ta emot kunderna
Vad är en marknad utan sockervadd! Färgglatt och en mysig miljö gör den mest kräsne sugen på något gott.

 

Bild 6. För barnen
Vad vore en marknad utan aktiviteter för barnen!  Förutom hoppborg som här syns till höger finns också karusell. Även scouterna har aktiviteter både för de mindre och för de större barnen. Det finns även möjligheter till att prova på paddling i kanalens lugna vatten.

 

Bild 7. Treöresbron
Den s. k ”Treöresbron” förbinder de båda marknadssidorna med varandra vilket gör att besökarna lätt och smidigt kan ta sig fram och tillbaka över Göta kanal.  Namnet ”Tre-öresbron” kommer sig av att det förr i tiden kostade tre öre att passera bron.

 

Bild 8. Kung Sverker
m/s Kung Sverker på väg i kanalen på sin dagliga tur mellan Motala-Borensberg. Även kanalbåtar som Diana, Juno och Vilhelm Tham kan komma tuffande i kanalen.

 

Bild 9. Café Mallboden
Idylliskt insprängd bland ”knallarna” ligger café Mallboden. Här kan marknadsbesökarna slå sig ner över en kopp kaffe och insupa atmosfären både från marknaden och från den kulturella miljön som ligger precis intill.